Support only during business hours : Monday to friday, from 8:30 am – 5:30 pm CEST

In regards to the COVID-19 situation

Your support team is currently doing their best to offer the best support possible despite the current COVID-19 situation. However during these exceptional circumstances, please note that you should expect a response time of 2-3 business days, until further notice.Rest assured that we will still do our best to handle your requests as soon as possible! Everyone stay safe and healthy! 😷

New registered member. “Pending” status by default

Find Answers and Get Support Forums Cera – Intranet & Community Theme Website Setup Forms New registered member. “Pending” status by default

This topic is resolved
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author
    Posts
  • Thiago Sales
    Participant
    • 17 Topics
    • 41 Posts
    @salesesales

    Hello.

    When a user has registered (become a member) after filling out the registration form, the message appears “Account created successfully! To start using it, you must activate your account via the e-mail we send to your address” but the user does not receive any email.

    Checking the WordPress administrator panel, the user is registered, as an attachment, but the status by default is pending. Is it possible to change this? I believe that it is because of this that the user does not receive any email.

    Thanks.

    Thiago Sales
    Participant
    • 17 Topics
    • 41 Posts
    @salesesales

    I just checked, not even in the email from the administrator of wordpress I receive any information that a new user has been registered. So, I can’t know if there are any users pending for manual approval whatsoever.

    Manathan
    Keymaster
    Themosaurus Support
    • 0 Topics
    • 3309 Posts
    @themodactyl

    Hi Thiago,

    Thank you for bring this issue to our attention. This issue can occur when your activation or registration email is either not send by your server -for instance, when mailing services are incorrectly set- or not received by your registering user because of his mail client spam filter.

    Please be aware that we do not make any changes to BuddyPress core emails in our theme or plugins. So, this issue has to come from elsewhere.

    To help you to solve your issue, you might also be interested by the following BuddyPress support forum topics:
    https://codex.buddypress.org/getting-started/frequently-asked-questions/
    https://buddypress.org/support/topic/email-notification-not-working/
    https://buddypress.org/support/topic/help-activation-email-not-sent-nothing-works/
    https://buddypress.org/support/topic/activation-email-goes-to-users-spam-folder/
    https://premium.wpmudev.org/forums/topic/buddypress-does-not-send-activation-email
    https://wordpress.org/support/topic/wordpress-not-sending-emails/

    Unfortunately, this issue is related with BuddyPress and the installation, setting or debugging of third party plugins isn’t part of the support we will provide for our theme. We suggest you to ask for more help on the BuddyPress support forums: BuddyPress Support.

    This issue may also come from:
    – Hosting misconfiguration (most probable)
    – Mail sending plugins such as Mailchimp for WordPress
    – Custom development that can interfere with WordPress mail sending features
    – A mail client unable to interpret misspelled HTML
    – Bug due to the new BuddyPress update (very improbable)

    In that case, we invite you to ask for more help from your server hosting support as they’ll be better informed and more able to help you.

    Regards,

    Thiago Sales
    Participant
    • 17 Topics
    • 41 Posts
    @salesesales

    Hello.

    I checked yesterday with the hosting provider and there is nothing, many tests were done and everything released.

    It can only be some plugin configuration, after activating (active status) and “send email for password reset” the email for password change is successfully received…

    Thank you… I will search…

    Manathan
    Keymaster
    Themosaurus Support
    • 0 Topics
    • 3309 Posts
    @themodactyl

    Hi Thiago,

    We’re sorry to read this issue is not solved. In that case, we really think this issue might be related to BuddyPress plugin.

    Don’t hesitate to share the solution with us. I’m sure it will help other users facing the same issue. By doing this, you will be making a great contribution to this forum, and we thank you very much for that! #SharingIsCaring 💪🏻

    Hope they will be able to help you in no time.

    Best,

Roboraptor 🦖
Themosaurus Topic Closer

Hi there,

This topic has been inactive for a while now so we will be closing it to keep the forum tidy. Don't hesitate to create a new topic if you still need help and we'll be glad to help you!

Best regards,
The Themosaurus team.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

The topic ‘New registered member. “Pending” status by default’ is closed to new replies.

Troubleshooting Demo Imports

You're trying to setup your theme but you're experiencing errors when importing the demo content? Or you've just followed the setup guide but your website doesn't look exactly like our demo? These are common issues for which you can find easy and quick fixes.

Happy With our Support So Far?

Feel free to review our theme on Themeforest! It helps us making our products more known to new potential customers, which allow us more time to improve the quality and develop new features. #SharingIsCaring ❤️